Előfizetői tartalom

A GDP több mint tizede megsemmisül korunk legnagyobb válsága miatt

Portfolio
Egy új tanulmány szerint az éghajlatváltozás okozta gazdasági károk hatszor nagyobbak, mint a korábbi becslések alapján gondolták: a globális hőmérséklet 1 Celsius-fokos emelkedése a világ GDP-jének 12%-os csökkenéséhez vezet. A kutatás készítői arra figyelmeztetnek, hogy az évszázad végére előrejelzett 3 Celsius-fokos hőmérséklet-emelkedés olyan gazdasági veszteségeket okoz, amelyek egy állandó háború okozta kárhoz hasonlíthatók.

Adrien Bilal, a Harvard közgazdásza és a tanulmány társszerzője szerint az emberek 2100-ra akár 50%-kal is szegényebbek lehetnek, mint amilyenek az éghajlatváltozás nélkül lennének. A tanulmány a szén-dioxid társadalmi költségét is tonnánként 1056 dollárra számítja, ami jóval magasabb, mint az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala által becsült tonnánkénti 190...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés