Előfizetői tartalom

Nagyobb veszélyben van „a Föld tüdeje”, mint korábban bárki gondolta volna

Portfolio
Egy friss tanulmány szerint az Amazonas esőerdejének több mint egyharmada nehezen lábal ki a szárazságokból. A fejlemény aggodalomra ad okot a világ legnagyobb trópusi erdejének és szén-dioxid-megkötőjének jövője felől, mivel ezek az események a rendszer visszafordíthatatlan károsodásának küszöbén állnak - írta a The Guardian.

Az elmúlt két évtized során négy rendkívüli aszály sújtotta a brazíliai Amazonas-medencét, ami arra utal, hogy az emberi tevékenység által előidézett éghajlatváltozás komoly stresszt jelent az erdő növényzetére. Az Amazonas délkeleti részein az aszályok intenzitása és gyakorisága növekszik, ami lassítja a növényzet regenerálódását. A Proceedings of the National...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés