Előfizetői tartalom

Hatalmas könnyítést kaptak az Egyesült Királyságban élő magyarok a keddi bejelentéssel

MTI
A brit belügyminisztérium hatalmas könnyítésként kedden azt jelentette be, hogy a korábban jelzett kettő helyett öt évvel meghosszabbodik a végleges letelepedett státusz megszerzésére rendelkezésre álló idő. Emellett további módosítások enyhítik az EU-állampolgárok nagy-britanniai munkáltatói és szállásadói számára előírt ellenőrzési kötelezettségeket is.

A könnyítés elhelyezéséhez érdemes az előzményekkel is tisztában lenni. Nagy-Britannia 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból. Azok az EU-polgárok azonban, akik 2020 végéig, a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után kezdődött 11 hónapos átmeneti időszak lejártáig törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek Nagy-Britanniában, továbbra is az országban maradhatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés