Előfizetői tartalom

Kína csapdába csalta az oroszokat, súlyos kárt okoznak Putyinnak

Portfolio
Megrekedtek Oroszország tárgyalásai egy Kínával kötendő nagy gázvezeték-megállapodásról, mivel Peking alacsonyabb árakat és szállítási szinteket követel. A holtpontra jutott helyzet kiemeli, hogy Oroszország az ukrajnai inváziót követően egyre inkább függ Kínától, a kitettséggel pedig az ázsiai ország vissza is él kihasználva, hogy Moszkvának nincsenek más jelentős vevői – számolt be a Financial Times három, az ügyet jól ismerő személyre hivatkozva.

Kína azt kérte, hogy a gázért az erősen szubvencionált orosz belföldi árakhoz közeli árat fizessen, és csak a vezeték tervezett évi 50 milliárd köbméteres kapacitásának kis töredékének átvételére vállalna kötelezettséget. A Power of Siberia 2 gázvezeték jóváhagyása jelentős lökést adna a Gazpromnak, Oroszország állami gázexportcégének, amely tavaly 6,9 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés