Előfizetői tartalom

Itt a magyar GDP-adat: kezd kijönni a gödörből a gazdaság

Portfolio
Az előzetes, korábbiaknál jóval hamarabb érkező, adattal egyező mértékben, 0,8%-kal nőtt az idei első negyedévben negyedéves alapon a magyar gazdaság – közölte kedden reggel a KSH. Ez megerősíti azt a képünket, hogy a magyar gazdaság elindulhatott a tavalyi recesszióból való kilábalás útján, és innentől kezdve már pozitív előjelű GDP-számokat fogunk látni. Termelési oldalról leginkább a szolgáltatások húzták felfelé a gazdasági teljesítményt, felhasználási oldalról a háztartások fogyasztása.

Az idei első negyedévről április végén, azaz T+30 napos időablakkal közölt gyorsbecslést a KSH, így elvileg megnőtt a becslés bizonytalansága is. Részben ezért is volt fontos, hogy a statisztikai hivatal a mai részletes jelentése során milyen számokat közöl. Ezzel együtt végül az előzetesen közölt számokat erősítette meg a KSH, azaz negyedéves szinten a szezonálisan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés