Előfizetői tartalom

Szép csendben Orbán Viktor leleplezte új hatalmas célját

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a magyar gazdaság jövőjét leginkább a háború és egy esetleges háború határozza meg a legjobban. Úgy véli, hogy az eddigi adatok a magyar gazdaság fejlődését mutatják, az iparkamarával elért legnagyobb közös siker a szakképzés becsületének helyreállítása. Öt év múlva ötmilliós foglalkoztatást vár a kormányfő, amihez demográfiai fordulatnak kell történnie, ehhez pedig a kabinet átalakítja majd a családtámogatásokat is – derül ki az Üzleti7-nek, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara lapjának adott interjújából.

A miniszterelnök szerint a legfontosabb adatok, amelyek a magyar gazdaság fejlődését mutatják, ezek a munkahelyek és az exportképes vállalatok száma. 2010-ben Magyarország a "hogyan oldjuk meg okosabban, munka nélkül" jegyében működött, a munkaképes lakosság mindössze 53-54 százaléka dolgozott. Azóta létrehoztak egymillió munkahelyet, így az arány immár 75-76 százalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés