Előfizetői tartalom

Jönnek az első fontos inflációs adatok Európából

Portfolio
Spanyolország európai uniós harmonizált inflációs rátája 3,5%-ra csökkent a június végéig tartó 12 hónapban a májusi 3,8%-ról - derült ki a Nemzeti Statisztikai Intézet (INE) pénteken közzétett előzetes adataiból. Az infláció mérséklődése elsősorban az üzemanyagárak csökkenésének és az élelmiszerárak lassabb emelkedésének köszönhető. A francia inflációt is közölték, az megfelelt a várakozásoknak.

Az alacsonyabb infláció kedvezőbb gazdasági környezetet teremt, mivel a fogyasztók vásárlóereje nő, és a vállalkozások is stabilabb környezetben működhetnek. A maginfláció kiszűri az ingadozó friss élelmiszerek és az energia árát, így pontosabb képet ad arról, hogy valójában hogyan változnak az árak. Az INE szerint a maginfláció 3,0% volt Spanyolországban a májusig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés