Előfizetői tartalom

Ennyivel emelte az árakat az új vámok miatt a Tesla Magyarországon

Portfolio
Ahogy arról a Portfolio is beszámolt, a Tesla június közepén arról döntött, hogy az EU új, kínai EV-gyártók ellen irányuló vámja miatt emelkedni fognak júliustól a gyártó Model 3 járművének ára. A várt emelés pedig meg is történt, a mai naptól mintegy 3 százalékkal emelkedtek az érintett járművek - számolt be a villanyautosok.hu.

A lap kiemeli, hogy a mostani emelés mértéke köszönőviszonyban sincs az új 20,8 százalékos vámtétellel, így milliós tételek helyett "mindössze" 600 ezer forintos (azaz átlagosan 3 százalékos) emelkedésről beszélhetünk a magyar piacon, így nagyjából 17,6 millió forintról indul a Model 3-as járművek ára itthon. Az emelt vámot egyelőre nem kell befizetniük az autógyártóknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés