Előfizetői tartalom

Durván megdrágult a minden élelmiszerben használt alapanyag, amiről nem is tudja, hogy eszi

Portfolio
A gyakorlatilag mindenfajta élelmiszerben megtalálható, térfogatnövelőnek és tartósítószernek használt pálmaolaj jelentősen drágult, így már nem a világ legolcsóbb étolaja. Az áremelkedés oka, hogy a legnagyobb termelők csökkenő terméshozamokkal szembesülnek, miközben a fő alternatívák, mint a szója-, napraforgó- és repceolaj, bőségesen elérhetők.

A pálmaolaj rendkívül sokoldalú alapanyag, amelyet széles körben használnak fel mind az élelmiszeriparban, mind a kozmetikai iparban. Az élelmiszerekben, például süteményekben, pékárukban, fagyasztott ételekben, pizzákban, margarinban és fagylaltokban alkalmazzák, mivel stabil szerkezetet és hosszabb eltarthatóságot biztosít. A kozmetikumokban, mint például a samponokban, szappanokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés