Előfizetői tartalom

A devizatartalékból adja az MNB a forrást a bankoknak

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank Kommunikációs Osztálya által a Portfolio.hu-nak küldött visszajelzésből kiderül: eldőlt, hogy nem az állam, hanem az MNB adja a forrást a bankoknak a devizatartalékából a Növekedési Hitelprogram harmadik pillére keretében. Amint délelőtti cikkünkben rámutattunk: a pénzügyi stabilitási jelentés keddi ismertetésekor még nem volt ismert, hogy milyen csatornán keresztül kapják a bankok a swap tranzakciókhoz a devizát.

Az MNB Kommunikációs Osztálya az alábbi rövid választ juttatta el kérdésünkre: "A III. pillér keretében az MNB devizacsere ügyleteket fog kötni, melynek keretében az MNB devizát ad a bankoknak forintért cserébe. A swap ügyletek lejáratáig a deviza likviditást az MNB fogja biztosítani, a devizatartaléka felhasználásával. Az MNB partnerei a program keretében vállalják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés