Előfizetői tartalom

A forint kegyelmén múlik, hogy csökken-e az államadósság

Portfolio
A forint árfolyamán múlik a leginkább, hogy csökkenő adósságpályát tudunk-e felmutatni a jövőben, de a paksi bővítés nem növeli majd a rátát, ha szigorú marad a költségvetés - mondta el Borbély László András a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese az év végi számvetéskor alkalmazott trükkök kapcsán úgy fogalmazott, hogy nem tettek mást, mint amit máskor is tenni szoktak.

A forint árfolyama nevezhető az adósságcsökkentési program legnagyobb ellenségének - jelentette ki Borbély László András, kitérve rá, hogy az év végi záróár alapján meghatározott ráta valójában nem jól tükrözi az adósság valós terhét. Az adósságkezelő vezérigazgató-helyettese ugyanakkor hangsúlyozta, hogy változatlan árfolyamon számolva, a jóváhagyott költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés