Előfizetői tartalom

Ádert kéri a szakszervezet, hogy dobja vissza a rabszolgatörvényt

Portfolio
A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) nyílt levélben fordul a köztársasági elnökhöz. Az államfőtől a konföderáció azt kéri, hogy alkotmányos jogkörével élve küldje vissza megfontolásra a munka törvénykönyvét érintő módosításokról szóló, szerdán elfogadott, "rabszolgatörvényként" emlegetett előterjesztést.

A munkavállalóknak évente akár négyszáz órányi túlmunkát kellene teljesíteniük, a munkaidőkeret időtartama pedig három évre emelkedne. "Erről érdemben a szociális partnerekkel - sem a munkaadók, sem a munkavállalók érdekképviseleteivel - nem egyeztettek, ami önmagában kifogásolható" - írja Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.Kapcsolódó cikkünk2018.12.12Elfogadta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés