Varga belengette: meghosszabbíthatják a kedvezményes lakásáfa idejét

2018. január 3. 08:48  english version   
nyomtatás
 
A nemzetgazdasági miniszter ismét belengette, hogy a kedvezményes lakásáfa határidejét kitolná a kormány.


Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter kedden az M1 aktuális csatorna vendége volt, ahol az MTI beszámolója szerint a lakások értékesítésénél alkalmazott áfakulcsról is beszélt. Elmondása szerint az új lakások értékesítésénél alkalmazható 5 százalékos kedvezményes adókulcs 2019. december 31-ig marad érvényben, a jelenlegi törvényi szabályozás szerint.

Ha azonban a kormány úgy ítéli meg, hogy ezt a határidőt ki kell tolni, akkor az év második felében foglalkozik majd a kérdéssel
- húzta alá.

Varga Mihály kifejtette, hogy az építőipar bővülésében fontos szerepet játszott a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amelyhez kapcsolódóan több mint 63 ezer igénylést fogadtak be a pénzintézetek. Az állam eddig 177 milliárd forint támogatást adott a gyermeket vállalóknak és az új lakást vásárlóknak, hogy lakáshoz tudjanak jutni - tette hozzá.

A miniszter keddi sajtótájékoztatóján más fontos kijelentések is elhangzottak, erről itt írtunk:

2018.01.02 15:55 Elárulta magát az NGM, Magyarország elbukta a többéves csatáját

A miniszter nem most először beszélt a határidő kitolásának lehetőségéről, és az elmúlt napokban szintén elhangzott a kormány részéről. Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nem zárta ki, hogy kedvező döntés születik az ügyben.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Soós Lajos

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium