Akár nullába is vághatja a kamatokat a Fed

2019. augusztus 12. 19:25    
nyomtatás
 
A kereskedelmi háború eszkalálódása és a gazdasági mutatók gyengülése miatt további kamatvágásokat várnak az elemzők, a Morgan Stanley emberei szerint még az is előfordulhat, hogy visszatér a nullás kamatkörnyezet - írja a CNBC.


Az év végéig összesen 75 bázispontos kamatvágást várnak az elemzők, majd 2020-ban tovább folytatódhat a lazítás egészen addig, míg nyilvánvalóvá válik, hogy a Fed sikeresen elhárított egy komolyabb recessziót. A várakozás publikációjára kicsivel az után került sor, hogy a Goldman Sachs 20 bázisponttal csökkentette a GDP-növekedési előrejelzéseit és a Bank of America is bejelentette, hogy úgy vélik, a következő 12 hónapban megnövekedett a recesszió kockázata.

A gyengülő gazdasági környezet miatt a Fed idén júliusban az irányadó kamatok 25 bázispontok csökkentése mellett döntött - 11 éve először került sor kamatvágásra az Egyesült Államokban.

"A lassuló növekedés és a kockázatok emelkedése miatt a Fed tovább vághatja a kamatokat" - mondta a CNBC-nek a UBS egy elemzője, Seth Carpenter, aki szerint 2020 végéig 1-1,25%-ra vágja majd a Fed az irányadó kamatokat.

A Morgan Stanley elemzői szerint szeptemberben és októberben is vágni fog a Fed, 2020-ban pedig újabb négy kamatvágás lesz, amely után nulla közelébe esnek a kamatok. A Bank of America elemzői szerint is visszatérhetnek a nullás kamatok, ha a kereskedelmi háború elhúzódik.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium