Beborul az ég Németország felett?

MTI
2018. június 13. 11:37    
nyomtatás
 
A berlini DIW gazdaságkutató intézet szerdán 0,5 százalékponttal, 1,9 százalékra rontotta a német gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését.


A DIW indoklása szerint nő a bizonytalanság, amit néhány európai ország, elsősorban az Olaszország miatt felerősödött aggodalom táplál, miközben a bizonytalanságot erősíti annak a lehetősége is, hogy mélyül a kereskedelmi konfliktus az Egyesült Államok és a világ többi országa között.

A gazdaságkutató intézet rámutatott arra is, hogy a cégek a világon mindenütt visszafogják befektetéseiket az üzleti kilátások bizonytalansága miatt, ez pedig lassítja a német export növekedését.

A DIW a jövő évi német GDP-növekedési előrejelzését 0,2 százalékponttal, 1,7 százalékra rontotta.

Az idei első negyedévben másfél éves mélypontra lassult a német gazdaság növekedési üteme, a GDP 0,3 százalékkal nőtt a tavalyi utolsó három hónaphoz képest.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium