Beperli Amerikát egy orosz oligarcha

2019. március 15. 19:35    
nyomtatás
 
Beperelte az amerikai pénzügyminisztériumot Oleg Gyeripaszka orosz milliárdos, aki azt szeretné elérni, hogy feloldják vele szemben a gazdasági szankciókat. Vlagyimir Putyin egyik nagy támogatója azt állítja, hogy már 7,5 milliárd dollárt bukott a büntetőintézkedéseken, miközben szerinte ő csak áldozata a politikai vitának.


Keresetet nyújtott be az amerikai pénzügyminisztérium és Steven Mnuchin pénzügyminiszter ellen Oleg Gyeripaszka, aki azt állítja, hogy vagyona 7,5 milliárd dollárral zuhant annak köszönhetően, hogy az USA szankciókat vetett ki rá. Az oligarcha azt állítja, hogy ő csak a jelenlegi helyzet áldozata, szerinte a két ország vitája miatt nem őt kellene büntetni.

Az orosz dollármilliárdos azt szeretné elérni, hogy neve lekerüljön a szankcióval sújtott személyek listájáról, ne titulálják őt oligarchának, illetve adják ki a vele kapcsolatos felvételeket. Gyeripaszka állítása szerint vagyonának több mint 80 százalékát elveszítette mióta Amerika gazdasági szankciókkal sújtja. Az üzletember majdnem egy éve, tavaly áprilisban került fel a kérdéses listára, akkor az amerikai pénzügyminisztérium közleménye azzal indokolta a lépést, hogy többek között pénzmosás miatt nyomoznak ellene, illetve fenyegeti üzleti ellenfeleinek életét.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium