Előfizetői tartalom

Bizalmatlansági indítványt szervez Theresa May ellen az ellenzék vezére

MTI
Jeremy Corbyn, a legnagyobb brit ellenzéki párt, a Munkáspárt vezetője csütörtökön arra szólította fel a törvényhozókat, hogy segítsenek a brit EU-tagság megszűnésével (Brexittel) kapcsolatban kialakult patthelyzet feloldásában, és támogassák a kormánnyal szembeni bizalmatlansági szavazásra tervét annak érdekében, hogy új választásokat lehessen kiírni. Egy sikeres bizalmatlansági indítvány ugyanis megnyitná az utat az előrehozott választásokhoz, amelyen a választók véleményt tudnának nyilvánítani kvázi a Brexittel kapcsolatos álláspontjukról is.

Corbyn kijelentette: Theresa May brit miniszterelnök Brexit-megállapodása ellen fog szavazni a jövő héten a parlamentben. Szerinte csakis a Munkáspárt vezette kormány tudna olyan megállapodásra jutni az Európai Unióval, mely orvosolhatná a Nagy-Britanniában kialakult társadalmi széttagoltságot. A politikus elismerte: ez vélhetően szükségessé tenné a Brüsszellel folytatott Brexit-tárgyalások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés