Előfizetői tartalom

Brexit: ebből most csúnya brit megalázás néz ki

Portfolio
A hétfő délutáni hírek alapján Theresa May nem tartja meg a brit kilépési megállapodásról szóló harmadik parlamenti szavazást a csütörtök-pénteki EU-csúcs előtt, azaz üres kézzel mehet Brüsszelbe és így amint délelőtti cikkünkben rámutattunk: nő az esélye, hogy végül az EU megalázó módon "kirúgja" a briteket a közösségből, vagy szintén megalázó módon csak egy hosszú Brexit-halasztást ajánl fel/hagy jóvá. Egy utolsó pillanatos megoldás azonban még mindig nyitva áll a briteknek, ha ezeket el akarják kerülni, és ezt éppen Brüsszelből szivárogtatták ki.

Két fontos fejlemény is történt hétfő délután: Az ITV általában jól értesült riportere szerint közel 100% az esélye annak, hogy a brit kormánytöbbséget adó Északír Unionistákkal (DUP) nem jön össze az alku a héten, azaz továbbra sem támogatják a Theresa May kormányfő által összehozott brit kilépési megállapodást. Emiatt megugrott az esélye, hogy May nem meri harmadszorra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés