FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Brexit-káosz: most akkor mi lesz?

Portfolio
Bár az EU számos vezetője lényegében lesöpörte a Brexit-megállapodás és benne az északír-ír tartalékmegoldás újratárgyalási próbálkozását, amire a brit parlament tegnap felkérte Theresa Mayt, mégis úgy tűnik, hogy a következő napokban ebbe az irányba akar tovább haladni a brit kormány. Erősen kérdéses azonban, hogy a Brexit-megállapodás vitatott részében érdemi változást tud elérni addig, amíg fel nem ad valamit a kilépés eddigi feltételeiből. Amíg ez nem történik meg, várhatóan folytatódik a belpolitikai káosz, az idő múlása miatt pedig egyre nagyobb az esélye, hogy vagy a megállapodás nélküli kizuhanás (no-deal Brexit), vagy a március 29. utánra eltolt brit kilépés forgatókönyve valósul meg.

Határozott üzenetek sorát küldte az EU vezetése és számos tagállam illetékese az elmúlt 24 órában arról, hogy a tavaly novemberben összehozott Brexit-megállapodás és benne az északír-ír tartalékmegoldás nem tárgyalgató újra a brit parlament tegnapi döntése ellenére sem, mert az az elérhető legjobb konstrukciót jelenti az EU és a brit kormány "vörös vonalai" tükrében.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés