Előfizetői tartalom

Brexit-tervezet: megérkezett az első elemzői reakció

MTI
|
Portfolio
Rövid életűnek is bizonyulhat a font árfolyammegugrása, tekintettel arra, hogy még a brit kormánynak, utána pedig a londoni parlamentnek is jóvá kell hagynia a tárgyalóküldöttségi szinten elért Brexit-egyezséget, márpedig erre nincs garancia - vélekedett Ruth Gregory, az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics brit gazdasági kérdésekkel foglalkozó főközgazdásza, miután kiszivárgott, hogy kész a megállapodás-tervezet.

A Capital Economics vezető szakértője kiemelte, hogy nem ismertek a tervezet részletei, így az sem egyértelmű, hogy Theresa May tett-e bármilyen további engedményeket az EU-nak az eddig megoldatlan kérdésekben. Ruth Gregory közölte: nem lepné meg, ha a következő időszakban újabb kabinettagok jelentenék be lemondásukat a kormányzó Konzervatív Párt EU-párti, illetve EU-szkeptikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés