Előfizetői tartalom

Csinált valamit az MNB az inflációs céllal, de nem világos, hogy mit

Portfolio
Az inflációs cél esedékes felülvizsgálatát követően az inflációs célkövetés keretrendszerének rugalmasabbá tételéről döntött a monetáris tanács. Ennek eredményeképpen a 3 százalékban meghatározott inflációs cél fenntartása mellett egy ±1 százalékpontos toleranciasávot jelölt ki. Igen ám, de ilyen eddig is volt. Megpróbáljuk értelmezni, mit jelent a változás, de elsőre nem meggyőző ez a lépés.

A jegybank közleménye igazából semmilyen formában nem utal arra, hogy a ±1%-os toleranciasáv miben különbözik az eddigi rendszertől (sőt, arról sem tesz említést, hogy toleranciasáv már eddig is volt, azt teljesen új elemnek tünteti fel). Jobb híján arra lehet következtetni, hogy az "új" toleranciasáv már a döntéskor mérlegelési lehetőséget ad a tanácsnak. Ezt látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés