Decemberben lassult az infláció az Egyesült Államokban

2018. január 12. 16:06    
nyomtatás
 
Decemberben éves alapon 2,1%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami minimális lassulást jelentett novemberhez képest. A maginflációs index értéke ezzel párhuzamosan viszont 1,8%-ra emelkedett.


A Reuters által megkérdezett elemzők többsége arra számított, hogy a novemberi 2,2%-ról 2,1%-ra lassulhatott az éves bázisú infláció az Egyesült Államokban, a ma közzétett statisztika lapján pedig igazuk is lett. Kis meglepetést azért így is tartogatott a decemberi adat, hiszen a maginflációs index értéke váratlanul 1,7%-ról 1,8%-ra emelkedett.

Decemberben lassult az infláció az Egyesült Államokban


A befektetők számára különösen fontosak lesznek az elkövetkező hónapok inflációs adatai, hiszen már hónapok óta a jelenlegi szint környékén tartózkodnak a mutatók, ami - ha így marad - a jegybanki döntéshozókat is elbizonytalaníthatja abban, hogy a tavalyi év után idén is háromszor kamatot emeljenek. A decemberi adat némileg fűtötte a kamatemelési várakozásokat, hiszen a volatilis energia- és élelmiszeráraktól szűrt éves maginflációs mutató feljebb tudott kapaszkodni, miután a hó/hó alapú mutató 11. hónapja a legnagyobb, 0,3 százalékpontos növekedést produkálta.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium