Előfizetői tartalom

Donald Trump egyre népszerűbb elnök

MTI
Folyamatosan növekszik Donald Trump amerikai elnök támogatottsága a Gallup közvélemény-kutató intézet legújabb, hétfőn ismertetett felmérése szerint. Az elnök 46 százalékos támogatottságnak örvendhet, amely a Gallup eddigi felméréseiben a legmagasabb arány, ráadásul Trump népszerűségének erősödése folyamatosnak látszik. Míg március elején a megkérdezettek 39 százaléka támogatta őt, addig április elejére ez az arány 45 százalékosra hízott. Április utolsó két hetében pedig 46 százalékot mértek a kutatók.

Donald Trump támogatottsága között jelentős a különbség a két meghatározó párt táborában. Míg a republikánus tábor 91 százaléka egyetért az elnök politikájával, ez az arány a demokrata párt szavazóinak körében csak 12 százalékos. Tavaly novemberben egyébként a republikánus hívek 92 százalékban támogatták az elnököt. A független szavazók körében lényegében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés