Előfizetői tartalom

Draghi bizakodó, de a piacok aggódnak

Portfolio
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke elmondása alapján megbízik a német alkotmánybíróságban, akik a hét folyamán a központi bank kötvényvásárlási programjának legitimitását vizsgálják. Ha elmarasztaló döntés is születik, az vélhetően csak szeptembertől lépne érvénybe. A piaci reakciók ugyanakkor azt tükrözik, hogy már most aggódnak a korábban kulcsszerepet betöltő kötvényvásárlási program elvesztése miatt.

"Teljesen megbízom a német alkotmánybíróság függetlenségében, továbbá biztos vagyok abban is, hogy kellő körültekintéssel járnak majd el. Minden oldalról kellően el vannak látva tanácsokkal, amik fényében kiegyensúlyozott döntés születhet" - mondta el Mario Draghi a német ZDF televíziónak. A konklúzió és a döntés kapcsán ugyanakkor nem bocsátkozott találgatásokba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés