Előfizetői tartalom

Állami szakrendelésre mennél? 30-50 napot is várakozhatsz

Portfolio
Átlagosan több mint 3 hetet kell várakoznia egy betegnek, ha egy szakrendelésre szeretnének időpontot kapni - derül ki a Medicina 2000 Járóbeteg Szakellátási Szövetség tagjai körében végzett felmérésből. Az összes szakterület összesített átlagos várakozási ideje 22,8 nap volt, ami két és fél nappal több, mint 2016. novemberében. Ami pedig igazán szomorú, hogy a képzeletbeli dobogóra a Magyarországon vezető halálozási oknak számító szív- és érrendszeri megbetegedésekhez tartozó szakterületek kerültek.

A Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség kétévente megvizsgálja egyes szakrendelőkben vezetett betegfogadási listákon a betegek várható várakozási idejét. (A műtétes szakmákban várólistákat, a szakrendelőkben betegfogadási listát vezetnek az egészségügyi szolgáltatók.) Az előző évekhez hasonlóan az elmúlt évben is november 1-i időpontban végezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés