Eddig bevált a chipsadó

2018. július 12. 08:59    
nyomtatás
 
Elérte népegészségügyi céljait az úgynevezett csipszadó bevezetése, hiszen csökkent az egészségkárosító összetevőket tartalmazó termékek kínálata és forgalma is - fejtette ki a Magyar Időknek Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára. A népegészségügyi termékadóból befolyt bevételeket az egészségügyi ágazatban dolgozók bérfejlesztéséhez és egészségmegőrző programokhoz használják fel.

Az egészségügy finanszírozásáról is szó lesz a Portfolio Private Health Forum 2018 rendezvényünkön.A csipszadó egyaránt fedezetet biztosít az egészségügyi béremelésekhez és egészségmegőrző programokhoz
- hangsúlyozta a napilapnak az államtitkár.

Nem véletlen, hogy a kormány kiterjeszti a termékek körét és emeli a kulcsot:

2018.06.20 05:10 Így adózunk jövőre - Új érdekességekre bukkantunk

Az egészségi állapot nagymértékben függ az egészséges táplálkozástól, ezért európai szinten is innovatív lépés volt a chipsadó, vagyis a népegészségügyi termékadó bevezetése - fejtette ki. Hozzátette: a bizonyítottan egészségügyi kockázatot hordozó magas cukor-, só- és egyes koffeintartalmú élelmiszerek megadóztatása egyértelműen sikeres.

A termékadóból származó bevétel jelentős mértékben járult hozzá az egészségügyi dolgozók bérfejlesztéséhez, mert az a költségvetés Egészségbiztosítási Alapjánál külön soron, címkézett forrásként jelenik meg, és fedezetéül szolgált egyebek mellett a 2012-2013-ban végrehajtott, 27 százalékos ágazati béremelésnek - magyarázta.

A napokban felmerült a népegészségügyi termékadó kiterjesztésének javaslata is:

2018.06.20 13:44 Itt a legújabb javaslat: a cigire is vessék ki a chipsadót!

Eddig bevált a chipsadó

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium