Úgy tűnik, Vargáék győzelemre állnak a "kórházcsatában"

2018. augusztus 10. 11:59    
nyomtatás
 
A Népszavának nyilatkozó kórházvezetők szerint az egészségügyi intézmények gazdálkodási vitájában a pénzügyminisztérium áll nyerésre.

Jön a Portfolio egészségügyi konferenciája! Részletek itt:Már korábban megírtuk, hogy a kormányon belül hetek óta zajlik egy vita a költségvetésért felelős Varga Mihály és az egészségügyi tárca között arról, hogy szigorúbban felügyeletet gyakoroljanak-e a kórházak felett. Az Állami Számvevőszék ezt kavarta fel a héten, több hangzatos üzenettel is.

A napilap arra hívja fel a figyelmet, hogy a legutóbbi vitában a humántárca egészségügyi államtitkársága látszólag hátrahúzódott. A lapnak név nélkül nyilatkozó kórházi vezetők nehezményezték, hogy sem Kásler Miklós miniszter, sem Nagy Anikó államtitkár nem állt határozottan egyik fél oldalára sem. A tárca csütörtökön annyit közölt: ismerik a kórházi gazdálkodás problémáit, néhány héten belül saját vizsgálatot kezdenek az intézmények átvilágítására, a program összeállítását még - állították - a botrány kirobbanása előtt megkezdték.

A lapnak nyilatkozók többen úgy vélik: tudomásuk szerint a háttérben már hetek óta zajló pénzügyi, gazdálkodási vitában az ágazat irányítói vesztésre állnak a pénzügyi tárcával szemben.

Egyesek azt is felrótták a kormánynak, hogy az utóbbi években nem tette egyértelművé, hogy a társadalombiztosítási alapú, az állami vagy a magánegészségügyben képzeli-e az ellátás jövőjét.

(Népszava)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium