Előfizetői tartalom

Újabb 9 kórházban vizsgálódik az ÁSZ, hamarosan kiderül a gazdálkodásuk

Portfolio
Újabb 9 vidéki, illetve fővárosi egészségügyi intézményben van folyamatban az Állami Számvevőszék ellenőrzés - hívja fel a figyelmet mai közleményében maga a legfőbb ellenőrző szerv. Azt is jelzik, hogy a vizsgálatok során az ÁSZ értékeli a kórházak belső szabályozottságát, pénzügyi és vagyongazdálkodását, valamint a 2017-es évre vonatkozóan a költségvetési maradványok felhasználásának szabályosságát is.

Az ÁSZ jelzése szerint a salgótarjáni, a tatabányai és a szolnoki megyei kórház mellett, a szentesi, az orosházi, a váci kórházban, valamint a fővárosi Bajcsy kórházban, a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Kardiológiai Intézetben is vizsgálódnak a számvevők. A közlemény szerint "hamarosan fény derül arra, hogy ezek az intézmények betartották-e a gazdálkodásukra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés