Előfizetői tartalom

Egyre többen tartanak a közelgő amerikai recessziótól

Portfolio
Több mint 30%-os valószínűsége van annak, hogy az Egyesült Államok gazdasága a következő két évben recesszióba süllyed - derül ki a Reuters legfrissebb elemzői konszenzusából. A szakértők attól tartanak, hogy az amerikai gazdasági növekedés idei gyorsulása után erőteljes fékezés jöhet, a magas deficit és a növekvő államadósság miatt pedig nem lesz elegendő mozgástere a kormánynak a negatív hatások tompítására.

A Reuters több mint 100 elemzőt kérdezett meg az Egyesült Államok gazdasági kilátásaival kapcsolatban. Rövid távon a szakértők többsége optimista: idénre átlagosan 2,8%-os GDP-bővülést várnak, amely három éve a leggyorsabb ütem lenne. A tavalyhoz képest gyorsabb növekedés elsősorban a decemberben elfogadott adócsökkentési csomagnak lesz köszönhető. Ez a gyorsulás azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés