Erdogan bevetette a rendőrséget, hogy harcoljanak az áremelkedés ellen

2018. október 10. 14:59    
nyomtatás
 
A török kormány ráküldte a rendőrséget az áruházakra, hogy ellenőrizzék az árakat, miután az országban elszabadult az infláció.


Recep Tayyip Erdogan török nem hisz abban, hogy a jegybank egyedül képes lesz lenyomni az elszabaduló inflációt, ezért ő is lépéseket tett az ügy érdekében. De nem költségvetési intézkedésekre kell gondolni, hanem arra, hogy szó szerint háborút indított az áremelkedés ellen.

Erdogan ugyanis bevetette a rendőrséget is az infláció megfékezéséért, akik az áruházakban ellenőrzik a termékek árát, összevetik a pénztárgépben szereplővel, és a termékek súlyát is lemérik - írja a Bloomberg.

Az intézkedésre azt követően került sor, hogy az infláció 25% közelébe emelkedett, miután a líra összeomlott. Erdogan egy ideig nem is engedte a jegybanknak, hogy emelje a kamatszintet, a szigorítás pedig csak azt követően érkezett, hogy a líra már összeomlott (árfolyamválság alakult ki az országban), ennek hatása pedig begyűrűzött az árakba.

Az árak azonban a rendőrségi fellépés ellenére kitartóan emelkednek. Erinc Yeldan, a Bilkent University közgazdásza szerint az áremelkedés ellen bűnüldözési eszközökkel nem lehet küzdeni. Az ellenőrzések küldhetnek olyan üzenetet, hogy a kormány nem hagyja a durva áremeléseket, illetve az üzérkedést, de ez nem lehet a fő eszköze a drágulás megakadályozásának.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium