Előfizetői tartalom

Év végére visszavett az építőipar

Portfolio
Decemberben kissé alábbhagyott az építőipar lendülete: a termelési volumen 2,4%-kal elmaradt a megelőző havi szinttől. 2018 így is az ágazat egyik legnagyobb sikeréve, 22,3%-os volt az éves átlagos bővülés. Érdekesség, hogy év végére nagyon lekonyultak a rendelési mutatók. Ebben szerepet játszhat a szétosztható az uniós források leapadása, de az év végi számokat érdemes óvatosan kezelni.

2018 decemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 17,5%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 2,4%-kal csökkent az előző havihoz mérten.2018 decemberében az előző év azonos hónapjához képest: Mindkét építményfőcsoport termelésének volumene bővült: az épületeké...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés