Előfizetői tartalom

Fegyverkeznek a németek

MTI
A hidegháború vége óta a legnagyobb mértékben emelik idén Németországban a védelemre fordított kiadásokat - jelentették pénteken német hírportálok egy kormányzati kimutatás alapján. Az értesülések szerint a szövetségi kormány a NATO-nak megküldött beszámolójában azt írta, hogy 47,32 milliárd eurós kiadással számol az idei védelmi költségvetésben, ami több mint ötmilliárd euróval haladja meg az egy évvel korábbit, és harminc éve a legnagyobb növekedés.

A NATO-tagországok vezetői 2014-es walesi tanácskozásukon vállalták, hogy 2024-ig a hazai össztermék GDP 2 százalékának megfelelő összegig közelítik védelmi kiadásaikat. A német kormány azóta minden évben növelte a védelemre szánt forrásokat a szövetségi költségvetésben, és ez jövőre is folytatódik, de a tervezett 49,67 milliárd euró a hazai össztermék (GDP) csupán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés