Feloszlatják a görög parlamentet

MTI
2019. június 10. 19:28    
nyomtatás
 
Prokopisz Pavlopulosz görög államfő jóváhagyta hétfőn Alekszisz Ciprasz miniszterelnöknek a parlament feloszlatására irányuló kérését, megnyitva ezzel az utat az előrehozott választások előtt.


Ciprasz május végén jelentette be, hogy július 7-én - három hónappal az esedékes időpont előtt - előrehozott parlamenti választásokat tartanak, miután pártja, a baloldali Sziriza vereséget szenvedett az európai parlamenti választásokon és a görög helyhatósági választásokon az ellenzéki, konzervatív Új Demokrácia (ND) párttól. A kormányfő szerint ezzel elkerülhető lenne egy hosszadalmas kampányidőszak a voksolás előtt, ami veszélybe sodorhatná az utóbbi években elért gazdasági eredményeket.

A Reuters hírügynökség megjegyezte, hogy a kormányfő kérésének jóváhagyása pusztán formalitás, s arra lehet számítani, hogy Pavlopulosz még a nap folyamán elrendeli az új választásokat és a parlament feloszlatását.

A most 44 éves görög miniszterelnök 2015-ben került hatalomra azzal az ígérettel, hogy szembeszáll a Görögország külföldi hitelezői által előírt megszorító intézkedésekkel, amelyeket a pénzügyi válságba került országnak a mentőhitelek fejében kellett elvállalnia. A Sziriza népszerűségvesztése szorosan összefügg az utóbbi évek megszorító intézkedéseivel, amelyeket végeredményben végre kellett hajtania, különben megszűnt volna az ország euróövezeti tagsága.

Felmérések szerint a júliusi előrehozott választásokon hatalomváltás várható, mivel a gazdasági fellendülést, adócsökkentést és alacsonyabb szintű munkanélküliséget ígérő konzervatívok közel tíz százalékponttal vezetnek a közvélemény-kutatásokban.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

II. HUNGAROMED kiállítás és konferencia (x)

Három napos egészségipari konferencia és kiállítás a HUNGEXPO-n. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium