Előfizetői tartalom

Figyelmeztet Magyarország megmentője: a politikusok tehetik tönkre a világot

Portfolio
Néhány szakember aggódik amiatt, hogy a jelenlegi gazdasági ciklus a végéhez közeledik, szerintem azonban csak ciklikus lassulásról, nem a ciklus végéről beszélhetünk - emeli ki legfrissebb kommentárjában Michael Hasenstab, a Templeton Global Macro befektetési igazgatója. A kötvényguru szerint a gazdaság lassulásánál nagyobb kockázatot jelent ma a gazdaságra a világ széttöredezettsége a populista politikusoknak köszönhetően.

Gyakran teszik fel a kérdést, mit tartok a legnagyobb kockázatnak a világgazdaságra nézve. Ma azt gondolom, hogy a legnagyobb kockázat az extrém politikai térkép a világ több országában- kezdi friss elemzését Hasenstab. A Templeton szakembere szerint világszerte megfigyelhető elégedetlenség például a bevándorlás vagy a jövedelmi egyenlőtlenségek miatt, ezek járulnak hozzá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés