Előfizetői tartalom

Fischer: támogató jegybankra van szükség

Portfolio
A Fed alelnöki pozíciójának várományosa, Stanley Fischer beszélt a Szenátus banki bizottsága előtt, kifejtette, hogy az alacsony infláció és a még mindig magas munkanélküliség miatt szükséges a laza monetáris politika fenntartása. Az elismert közgazdász szerint teljesen egyetért a friss vezetés által megszabott irányvonallal, azon lesz, hogy kellő óvatossággal vonják ki a kötvényvásárlási programot és a szükséges ideig kitolják a kamatemelést - írja a Financial Times.

Az amerikai jegybank alelnöki pozíciójára jelölt Stanley Fischer a Szenátus illetékes bizottsága előtt szólalt fel, itt pedig alapvetően azt mondta, hogy a teljes foglalkoztatottság és az árstabilitás érdekében az expanzív monetáris politika folytatására van szükség. A meghallgatáson elmondottak alapján a szakember teljes mellszélességgel a jelenlegi monetáris politika mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés