Előfizetői tartalom

Forr a levegő Venezuelában: százezrek tüntetnek, az ellenzék ideiglenes elnököt kiáltott ki

MTI
Százezrek vonultak utcára szerdán Venezuela több nagyvárosában, hogy követeljék Nicolás Maduro államfő lemondását és az ellenzéki többségű parlament elnökének államfővé kinevezését. Caracasban Juan Guaidó, az ellenzéki többségű parlament elnöke ki is kiáltotta magát ideglenes elnöknek, az USA pedig el is ismerte őt ideiglenes államfőnek.

A nagyszabású megmozdulások előtti éjszaka az ország több pontján is összetűzésbe kerültek a tüntetők a hatóságokkal, híradások szerint négyen meghaltak. A szerdai országos megmozdulást Juan Guaidó házelnök kezdeményezte. Korábban kijelentette: kész ideiglenesen átvenni az elnökséget és új választásokat kiírni, amennyiben számíthat a nép, a hadsereg és a nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés