Goldman: Trump nem állítja le a kereskedelmi háborút, közelebb van a recesszió

2019. augusztus 12. 14:23    
nyomtatás
 
Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborús félelmek növelik a recesszió esélyét a Goldman Sachs szerint, akik már nem számítanak arra, hogy a felek megegyeznek a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt.


A kereskedelmi háborúnak nagyobb hatása lesz a gazdasági növekedésre, mint ahogy eddig gondoltuk - írják a Goldban Sachs elemzői, akik arra számítanak, hogy szeptember 1-jén hatályba lépnek azok a vámok, amelyeket Donald Trump amerikai elnök már jelzett. Trump 300 milliárd dollárnyi, eddig pótvámmal nem terhelt kínai árura veti ki a 10%-os terhelést, amire válaszul Kína megtiltja az amerikai agrártermékek behozatalát.

Goldman: Trump nem állítja le a kereskedelmi háborút, közelebb van a recesszió


Az USA gazdasági növekedése már jelenleg is lassul, és a Goldman szerint 1,8%-os GDP-növekedés várható a negyedik negyedévben, miután a kereskedelmi háború a vártnál jobban megterheli a gazdaságot, mindez pedig növeli a recesszió esélyét Amerikában.

2019.08.09 08:40 Egyre nő az amerikai recesszió esélye


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium