FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Háborognak a németek - Szemetet is venne a jegybank?

Portfolio
Holnap az Európai Központi Bank lerántja a leplet a 200 milliárd eurós eszközvásárlási programjáról, és az igazán nagy meglepetés az lehet, hogy ebből igen kockázatos görög és ciprusi értékpapírokat is vásárolnának majd. Legalábbis a legújabb hírek szerint Mario Draghi EKB-elnök és a jegybanki döntéshozó testületének egy része ezt akarja. Nem nehéz kitalálni, hogy az egész programot ellenző konzervatív német félnél ez máris kiverte a biztosítékot, és hangzatos ellenvéleményeket fogalmaztak meg. Most úgy tűnik, hogy kisebbségbe kerülhetnek, ami az eurózóna leggyengébb országaira nézve nagyon jó hír, de a döntésük kihirdetéséig holnap délutánig várnunk kell.

Az Európai Központi Bank holnap jelenti be, hogy pontosan miként is kíván 200 milliárd euróért értékpapírokat vásárolni, de már most úgy tűnik, hogy parázs helyzet alakult ki a jegybanki döntéshozók között. Noha abban egyetértés van a jegybankárok között, hogy tenniük kell valamit az ötéves mélypontjára zuhant inflációval az eurózónában, abban már egyáltalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés