Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: lemond Theresa May

Portfolio
Amint az várható volt, ma rövid beszédében bejelentette távozási menetrendjét Theresa May brit kormányfő. Amellett, hogy sajnálkozásának adott hangot, hogy nem tudta "szállítani" a Brexitet az embereknek, azt mondta, hogy június 7-én fog ténylegesen lemondani, és onnantól kezdve az új vezető megválasztásáig még ügyvezető miniszterelnök lesz. Mindez azt jelenti, hogy Donald Trump amerikai elnök június 3-i londoni látogatása idején May még miniszterelnök lesz. Boris Johnson pedig már "melegíthet".

Hogy jutottunk idáig?May pozíciója azután vált tarthatatlanná a saját pártjában, hogy kedden sokak meglepetésére belengette a második Brexit népszavazásról való parlamenti szavazás lehetőségét. Ezzel az volt a célja, hogy az ellenzék soraiból minél több képviselőt tudjon megnyerni ahhoz, hogy átmenjen a parlamentben negyedik nekifutásra az általa tavaly novemberben összehozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés