Előfizetői tartalom

A kínaiak ott csapnának oda Amerikának, ahol a legjobban fáj

Portfolio
Bár Donald Trump kormánya rendszeresen kritizálja Kínát a nemzetközi kereskedelmi jog állítólagos megsértése miatt, valójában az Egyesült Államok az, aki nem tartja be a játékszabályokat, mivel a masszív állami támogatásban részesülő szójabab-termésével elárasztja Kínát, tönkre téve ezzel a helyi farmereket - olvasható a Kínai Kommunista Párthoz közel álló angol nyelvű napilap, a Global Times véleménycikkében. Az üzenet egyértelmű: a kínaiak egy kereskedelmi háborúban az USA egyik legérzékenyebb pontján, a mezőgazdasági szektoron keresztül támadnának vissza, ami Trump szavazóbázisát különösen érzékenyen érintené.

Múlt héten olyan hírek szivárogtak ki, miszerint Donald Trump és kormánya a kínai technológiai és telekommunikációs szektorra vonatkozó vám kivetését fontolgatja, amely összesen mintegy 60 milliárd dollárnyi importot érintene. Az amerikai elnök rendszeresen kritizálta a kínaiakat, amiért azok szerinte megsértik a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) szellemi tulajdonjogokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés