Itt a friss adat: töretlen az építőipar száguldása

2019. május 14. 09:00  english version   
nyomtatás
 
Márciusban 67,6%-kal volt magasabb az építőipari termelés volumene, mint egy évvel korábban. A döbbenetesen magas szám leginkább egy statisztikai hatásnak köszönhető, ám ezzel együtt is elmondható, hogy az ágazat sosem látott tempóban száguld.


A márciusi kiugró éves növekedési adat magyarázata elsősorban az, hogy tavaly ugyanilyenkor egy érthetetlen lyuk volt az ágazat teljesítményében, így a bázis nagyon alacsonyan volt. Az előző hónaphoz képest valójában 2,5%-os visszaesés történt, de ez sem változtat azon a képen, hogy az ágazat tényleg elképesztő ütemben bővül.

Itt a friss adat: töretlen az építőipar száguldása


Az első három hónap átlagos növekedése 48%-os (!) volt.

Itt a friss adat: töretlen az építőipar száguldása


Vicceskedve azt is mondhatnánk, hogy Magyarországon mindent építenek, amit lehet. Az üzleti beruházásokat az általánosan erős konjunktúra húzza (iroda, gyár, logisztika területén), a háztartások a lakásépítések iránt támasztanak keresletet, a főleg uniós forrásokból finanszírozott állami beruházások pedig továbbra is út- és vasútépítéseket, valamint az energetikai beruházásokat generálnak.

A rendelési adatok alapján elmondhatjuk, hogy ugyan a szerződésállomány növekedése megállt, de az új kötések magas szinten tartják a keresletet, így egy ideig még biztosan lesz muníció az ágazatban, még ha a növekedés várhatóan lassulni is fog.

Itt a friss adat: töretlen az építőipar száguldása


Itt a friss adat: töretlen az építőipar száguldása


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium