Jó hírek érkeztek Kínából

MTI
2018. március 14. 07:39    
nyomtatás
 
Kínában gyorsult az ipari termelés és a kiskereskedelmi forgalom növekedési üteme februárban.


A kínai statisztikai hivatal szerdán azt közölte, hogy a múlt hónapban az ipari termelés 7,2 százalékkal nőtt éves összevetésben. Elemzők 6,1 százalékos emelkedést vártak a januári 6,2 százalékos növekedés után. Tavaly a kínai ipari termelés 6,6 százalékkal nőtt, felülmúlta a 2016. évi 6 százalékot.

A kínai statisztikai hivatal szerdán arról is beszámolt, hogy februárban a kiskereskedelmi forgalom 9,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ami ugyan minimálisan kisebb növekedés az elemzők által várt 9,8 százaléknál, de nagyobb a januári 9,4 százalék bővüléshez képest. Tavaly a kiskereskedelmi forgalom növekedése 10,2 százalékra lassult az egy évvel korábbi 10,4 százalékról.

Az állóeszköz-beruházások a várt 7 százaléknál nagyobb mértékben, 7,9 százalékkal nőttek februárban éves összevetésben a januári 7,2 százalék bővülés után. Az állóeszköz-beruházások tavaly 7,2 százalékkal, 1999 óta legkisebb ütemben nőttek, 2016-ban 8,1 százalékos növekedést jegyeztek fel.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium