Előfizetői tartalom

Jön a Brexit-káosz? Már a brit külügyminiszter is figyelmeztet

MTI
Napról napra nő az új brit külügyminiszter szerint annak veszélye, hogy megállapodás nélkül szűnik meg az Egyesült Királyság tagsága az Európai Unióban. Jeremy Hunt a beiktatása óta adott első lapinterjújában, amely kedden jelent meg az Evening Standard című esti újságban, sürgette az unió vezetőit, hogy bírják rá az Európai Bizottságot egy észszerű kereskedelmi megállapodás elfogadására.

A konzervatív politikus bírálta az Európai Unió eddigi hozzáállását, amely szerinte a Nagy-Britannia és az európai országok közötti kapcsolatok és a bizalom meggyengüléséhez vezethet. Ez pedig "jelentős geopolitikai hiba lenne" - tette hozzá. Jeremy Hunt úgy fogalmazott, egészen addig nőni fog annak az esélye, hogy nem születik megállapodás a kilépés feltételrendszeréről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés