Juncker kimondta: Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban

MTI, Portfolio
2018. október 12. 14:52  english version   
nyomtatás
 
Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban (EPP) - szögezte le a Le Monde című francia napilapnak adott, péntek délután megjelent interjúban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke.


Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban. Ezt megmondtam az (EPP) salzburgi csúcstalálkozóján (szeptember 20-án). Még ha tisztelem is az embert, sok összeférhetetlenséget látok aközött, amit mond és azon kereszténydemokrata értékek között, amelyeken az EPP alapul. Hacsak nem szavatolja nekünk, hogy tiszteletben tartja az EPP alapértékeit és választási programját

- fogalmazott Jean-Claude Juncker.

Emlékezetes, a Sargentini-jelentést úgy tudta megszavazni az Európai Parlament, hogy a Fidesz pártcsaládjának többsége is támogatta azt. Orbán Viktor is azt gondolta, hogy van esély arra, hogy a Fideszt kizárják a Néppártból. Később Joseph Daul néppárti vezető azt nyilatkozta, hogy a jogállamisági eljárás lezárásáig nem kerül sor erre.

Mostanra a Néppárt szakadása is terítékre került. A Politico brüsszeli hírportál pénteken Manfred Weberrel, az EPP európai parlamenti frakcióvezetőjével közölt interjút, aki arra a kérdésre, hogy elkerülhető-e a pártszakadás, azt válaszolta, hogy

ez jelentős részt Orbán Viktoron múlik.

"Orbán Viktornak más irányba kell haladnia, ezért támogatjuk ebben a tekintetben teljes mértékben az Európai Bizottságot, ezért támogatjuk a hetes cikk szerinti eljárást. Igennel szavaztam, mert a Fidesznek meg kell értenie, hogy lépnie kell" - közölte Weber.

A Le Soir azt írta, az Európai Néppárton belüli feszültséget súlyosbítja, hogy Orbán Viktor többek között az Arany Hajnal nevű görög szélsőjobboldali párt képviselőinek is levélben mondott köszönetet, amiért nem szavazták meg a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium