Előfizetői tartalom

Két "lövést is lead" holnap Brüsszel a magyar kormány felé

Portfolio
Csütörtökön kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a menekülteket segítő szervezetek ellen kitalált, úgynevezett "Stop Soros" törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt - értesült a Népszava. Emellett a brüsszeli testület európai uniós bírósági szakaszba lépteti tovább a magyarországi menekültügyi szabályozás miatt még 2015-ben indított kötelezettségszegési eljárást, mivel abban nem kapott Budapestről kielégítő válaszokat.

A lap információi szerint a Stop Soros törvénycsomag több uniós előírásba is ütközik, ezért kér felszólító levélben választ az aggodalmaira a Bizottság a magyar kormánytól. A testület egyébként már a jogszabály elfogadását követő napokban azt jelezte, hogy aggódik a törvény- és alkotmánymódosítás tartalma miatt, mert az az európai értékeket és elveket is sérti....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés