Előfizetői tartalom

Kilátásjavításra számítanak a magyar elemzők

Portfolio
A Moody's nem fogja kiemelni Magyarországot a befektetésre nem ajánlott, úgynevezett bóvli kategóriából pénteken, de azt vélhetően megteszi, hogy a felminősítésre utaló pozitívra javítja az eddigi stabil kilátását - mondta a Világgazdaságnak Gárgyán Eszter, a Citi vezető közgazdásza. Gárgyán azonban lát arra esélyt, hogy a Fitch november második felében kiemelje a magyar államot a befektetésre nem ajánlott kategóriából.

Balatoni András, az ING Bank vezető közgazdásza arra mutatott rá, hogy a magyar állampapírhozamok és a CDS-felár is alacsonyabb, mint a befektetésre nem ajánlott többi országé, ami azt jelenti, hogy a piacot nem érdeklik a hitelminősítők. Ezzel egyetért Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője is, ám ennek ellenére nem számít felminősítésre. Az elemző emlékeztet: a Moody's...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés