Kína már egy válságba is belemenne, csak, hogy megbuktassa Trumpot?

2019. augusztus 7. 18:58    
nyomtatás
 
Egyre erősebbek azok a vélemények, melyek szerint a kínai vezetés akár egy komolyabb gazdasági visszaesést is elfogadna, hogy azzal megelőzze Donald Trump újraválasztását - véli a Nomura elemzője. Az ázsiai ország célja, hogy egy demokrata elnökkel könnyebben meg tudjon majd állapodni a kereskedelmi kérdésekről.


Az utóbbi napokban megint eldurvult az amerikai-kínai kereskedelmi háború miután Donald Trump újabb vámokat jelentett be a múlt héten, amire válaszul Kína ismét leértékelte a jüant. Most a CNBC arról ír, hogy ez még csak az igazi háború kezdete lehet. A kínai vezetés ugyanis azt mérlegeli, hogy inkább elfogad egy átmeneti lassulást a gazdaságban, ha annak globális hatásai miatt veszélybe kerül Trump 2020-as újraválasztása.

A Nomura elemzője szerint egyre több befektető realizálja, hogy Kína a korábban gondoltnál tovább mehet a kereskedelmi háborúban. Matsuzava Naka szerint az ázsiai ország tovább csökkentheti az amerikai mezőgazdasági termékek vásárlását, amivel alááshatja a jelenlegi elnök támogatottságát a farmerek körében.

Az elemző szerint a kínai viselkedés akár vissza is üthet, hiszen senki nem garantálja, hogy a következő amerikai elnök puhább lenne velük szemben. Ráadásul a további lépésekhez Trumpnak is biztosan lenne néhány szava, igyekezne megkeseríteni a kínai vezetés életét a következő egy évben.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium