Előfizetői tartalom

Kiszámolták: nagyon sokba kerülhet a világnak Trump keménykedése

Portfolio
Donald Trump gazdaságpolitikai intézkedései jelentős löketet adhatnak az Egyesült Államok mellett a többi országnak is, ugyanakkor egy kereskedelmi háborúval, vagy más rossz döntésekkel mindenki rosszul járna - röviden így összegezhető a Világbank elemzőinek voxeu.org oldalán megjelent cikke. Az USA minden korábbinál jobban integrálódott a világgazdaságba, ezzel pedig sorsa is összefonódott más országokéval, így óriási felelősség hárul az új amerikai elnökre, hogy hivatali ideje alatt a lehető legjobb döntéseket hozza.

A világgazdasági kapcsolatok a globalizáció folyamatának köszönhetően az elmúlt évtizedekben minden korábbinál szorosabbá váltak, ebből pedig egyenesen következik, hogy egy olyan országnak, mint a globális GDP közel negyedét adó Egyesült Államok, az egész világra nézve számottevő befolyásolóerővel kell bírnia. Hogy mennyire a világgazdaság ütőere az USA, jól szemléltetik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés