Előfizetői tartalom

Költségvetési fordulatra készül Németország

Portfolio
Németország azt fontolgatja, hogy szakít a költségvetési szigorával és állampapírt bocsát ki célzott állami költekezés finanszírozására - mondta a Reutersnek egy neve elhallgatását kérő magas rangú kormányzati képviselő. A fordulattal véget érhet a többletes költségvetés időszaka, illetve a legendás (és sokak által bírált) német kiadási fegyelmezettség. Az esetleges lazulás mértékéről még nincs információ, de az óvatosságot jelzi, hogy csak klímavédelmi célú extra költekezést tervez a kormány.

"Jelenleg a kihívás az, hogy hogyan hajthatunk végre egy ilyen alapvető változást a fiskális politikában anélkül, hogy teljesen kinyitnánk a szövetségi költségvetés zsilipeit" - mondta a Reuters forrása. Az a félelem ugyanis, hogy ha az adósság növekedése nem számít többé tabunak, akkor mindenki több pénzért fog jelentkezni. Ezért akarja Berlin, hogy az adósságnövelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés