Lassult az infláció az USA-ban

2018. október 11. 15:07    
nyomtatás
 
Szeptemberben 0,1%-kal nőttek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban az előző hónaphoz képest, miközben az elemzők 0,2%-os emelkedésre számítottak.


Az előző év azonos időszakához képest 2,3%-os emelkedést mértek, ami érdemi csökkenést jelent az előző havi 2,7% után. Az infláció két hónappal korábban érte el a hatéves csúcsát, 2,9%-os szinten. A maginfláció mindeközben 2,2%-on stagnált.

Az USA-ban a gazdaság két évtizede nem volt olyan erős, mint most, az üres álláshelyek száma rekordmagas, miközben a munkanélküliségi ráta 48 éves mélypontra került. A kedvező munkaerő-piaci helyzet felfelé nyomja az árakat, ami kamatemelésre készteti a Fedet.

A várakozásoktól elmaradó infláció érdemben nem fogja befolyásolni a Fed politikáját, amely az idei évben még egy kamatemelést léphet meg (decemberben).

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium